​​Over 40 års erfaring ✔

Professionel tækkemand ✔

Certificeret Tækkefirma​ ✔​

Tækkerør til stråtage i høj kvalitet

​Hos VanderMeer importerer vi tækkerør fra Kina, som vi lægger på tage i hele Danmark. Tidligere brugte man halm, men moderne tækkerør kan holde op til omkring 50 år med den rette vedligeholdelse. Derfor er forsikringspræmien også blevet billigere.

Høst og opbevaring er vigtigt for gode tækkerør

​Gode tækkerør skal høstes på det rette tidspunkt, og de skal stakkes korrekt efter høsten. Derpå skal de renses og lægges til tørre. De må heller ikke høstes for tidligt, da saften skal have trukket sig tilbage før høsten. I modsat fald kan der gå svamp i taget efter nogle få år.

Tækkerørene skal også have mistet sine blade, og derfor venter man typisk med at høste, indtil der kommer frost.

Desuden skal man høste i tørvejr. Tækkerør skal samtidig stakkes, så de ikke bliver våde af regn, og det sker ved at vende de øverste bundter på stakken, så de danner en form for tag.

​Når tækkerørene er blevet luftet igennem og er blevet renset for tang, græs og bladrester, bliver de pakket i transportruller. Derpå bliver de fragtet til et tørt opbevaringssted. Afslutningsvist bliver de sendt til Danmark, hvor vi benytter dem til at reparere gamle stråtage og lave nye stråtage.

Den billigste måde er at få leveret containeren på fast chassis og selv trække rullerne ud. Man kan også få stillet containeren ved siden af så man kan køre ind med sin minilæsser så 1 mand kan læsse af. Vi har ved Holbæk et lager hvor der kan afhentes rør i mindre mængder. Vi kan også levere derfra mod dagspris.

Kontakt os for at høre mere om vores ydelser og priser

Hvis du vil høre mere om vores tækkerør og om, hvordan vi laver og vedligeholder stråtage, kan du kontakte os for at få meget mere at vide. Vi er beliggende i Holbæk nær Roskilde på Sjælland, men vi leverer i hele Danmark.

Du kan ringe på telefon 25 27 36 33, eller du kan skrive til os på info@vandermeer.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen længere nede på siden.

​Rørene vokser op i et naturreservat, Zhalong Nature Reserve, mindst 1.000km fra det nærmeste hav, så ingen salt-eller brakvand, rene ferskvandsrør.

Vores koncept er, at vi hjælper vores kunder med at købe ind som rørhandlerne gør. For det tager vi et fast tillæg per bundt rør der bliver leveret. Det er en fordel hvis man som kunde har mulighed for at kunne lagre 2-3 containere eller mere. Alt afhængig af ens forbrug.

Min kompagnon i Holland fragter op mod 1.000 containere om året fra Kina til Europa. Han har derfor stor indsigt i fragtpriser og kan opnå store rabatter. Når han kan se at fragtpriserne er gunstig, ringer vi rundt til vores kunder og anbefaler dem at bestille rør. Vi har beregnet en cirka pris, som vi melder lidt pessimistisk ud, så slutprisen bliver til den positive side.

Rørene bestilles og bliver typisk leveret cirka 7-8 uger senere. Fragtmanden vi arbejder sammen med i DK, kontakter vores kunder om hvornår og hvor der skal leveres. Har man til den tid ønsker om at rørene bliver leveret andetsteds kan det selvfølgelig lade sig gøre. Man bliver orienteret på forhånd om det giver merpris at aflevere rørene det ønskede sted. I nuværende situation har vi kun mulighed for at levere med tipchassis i Jylland og på Fyn. Sjælland og øerne bliver erfaringsmæssigt for dyrt at levere på den måde.

Rør sorteret i 4 længder

Vi sorterer rørene i 4 længder som man kan genkende ved farvede bånd. SGR, Speciel German Reed, er rør til det tyske marked. Det er ”trukne” rør. Fuldstændig rene og helt ens rør. Kun til større flader og til lidt mere end 30cm tykkelse.

Sort bånd: 1m til 1.3m

90 bdt. i rulle, 34 ruller, 3060 bdt. i cont.

Hvid bånd: 1.3m til 1.6m

80 bdt. i rulle, 34 ruller, 2720 bdt. i cont.

Gul bånd: 1.7m til 2m

70 bdt. i rulle, 34 ruller, 2380 bdt. i cont.

Blå bånd: 2m til 2.3m

60 bdt. i rulle, 34 ruller, 2040 bdt i cont.

SGR: 1,6m til 1,9m

Vores bundter har en omkreds på 60cm ved det nederste bånd og vejer omkring de 4 kilo (gule bånd). Vores folk i Kina bliver bedre og bedre til at pakke rør i containere og tit er de op på 35 ruller i en container. Der hænger en seddel på containerdøren der fortæller hvor mange ruller der er pakket i containeren. At der ligger en rulle mere i containeren betyder ikke at der er mindre rør i bundterne. Se på fragtsedlen og se hvad containeren vejer. Normal er mellem 9 og 10 tons men med 35 ruller over de 10 tons.

Få et uforpligtende tilbud

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt